Praktijk

In de praktijk lessen wij met een Seat Ateca die van alle gemakken is voorzien, inclusief een navigatiesysteem en airco. Deze auto is goed onderhouden, schoon en rookvrij. Samen met jou bekijken we wat voor jou de beste manier is om naar je rijbewijs toe te werken. We hebben hiervoor een basispakket met 15 praktijklesuren, een tussentijdse toets en een examen, die naar behoeven aangevuld kan worden met aanvullende pakketten van 5 of 10 lessen waarbij de gunstige lesprijs gehanteerd blijft. Op deze manier koop je nooit teveel lessen in.

Proefles

Tijdens een proefles kun je geheel vrijblijvend met ons kennismaken en krijg je een goed beeld van het niveau van de opleiding. Deze les duurt ongeveer 60 minuten.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen, daarnaast kan het je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiƫle exameneisen. Je instructeur rijdt tijdens de TTT mee.

De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Praktijkexamen

Het rijexamen duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting van de uitslag achteraf. Tijdens het rijexamen wordt er onder andere op de beheersing van de auto, het kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers gelet. Voor meer informatie verwijzen we je door naar het CBR (CBR – Het examen)

Instructievorderingenkaart

Door het werken met een instructievorderingenkaart, heb je te allen tijde zicht op hoe ver je bent gevorderd met de rijopleiding.

Lespakketten

Voor het lessen kun je het beste gebruik maken van het basispakket die 15 lesuren heeft, inclusief een tussentijdse toets en een examen.